„Бъдители“ гостуваха в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1

image4

Трима представители на „Бъдители“  гостуваха в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1. Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на  „Бъдители“, Минко Лазаров – съсобственик на “Техникъл Сълюшън” ООД и Явор Панталеев – търговски директор на ОЙРОШПЕД разказаха за мотивацията си да  участват в този проект.

В рамките на една година „Бъдители“ посетиха 15 училища и ВУЗ-ове, като инициативата предизвиква все по-голям интерес.

image1

“Професия „Бъдител“ е точно това, което целим да предадем на младите хора. Професия, която усещаш, че е твоето призвание. Ние даваме 10-20 процентна от времето си, подпомагайки образователния процес, говорейки за професиите, които се предлагат, и за това колко е хубаво човек да работи с огромно желание”, така Биляна Панталеева разказа за инициативата, която основава с идеята да обедини успешни хора, които могат да дадат добавена стойност на обществото.

За мен да си „Бъдител“ означава да си ВДЪХНОВИТЕЛ. Децата ни живеят в безумно време, всичко около тях е изгубило смисъл, нямат ценности. Те имат нужда от хора, които да ги вдъхновят и да им покажат, че има бъдеще. Мисията ми е чрез личната ми история да успея да вдъхновявам младите хора, каза Минко Лазаров, който е сред основните лектори на инициативата.

Имам една мечта – да живея сред общество, което е радостно от живота си, сподели Явор Панталеев. „Децата са бъдещето на държавата. Моята лична мисия е да помогна за това в България да има радостни хора, които работят с любов, дават знания един на друг и си помагат. На този етап това не се случва, защото никой не работи в тази насока. Децата ни са будни и имат равен шанс да успеят. Всяко едно дете има възможност да успее, но до голяма степен това зависи от средата, в която расте и най-вече от личния избор“, каза още Явор Панталеев.

Гостуването на „Бъдители“ в „Денят започва с култура“ по БНТ1 можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*